10 artikler og vine med aroma fundet.

Aroma

Aroma
En vins duft eller næse. Ordet aroma benyttes ofte om unge vine, mens der om ældre vine benyttes termen bouquet. En vins aroma kan opdeles i primære, sekundære og tærtiære dufte. De primære aromaer arves fra druesorten, mens de sekundære aromaer og tærtiære aromaer udvikles i takt med at vinen modnes og udvikles. Det betyder også, at mange aromaer først udvikles sent i modningsprocessen, hvorfor vinens næse ikke bliver særligt udviklet i år, hvor der ikke er tilstrækkeligt med sol. Aromafaktorerne er forskellige fra druesort til druesort, så nogle sorter er mere egnet til et køligt klima end andre og har derfor nemmere ved at udvikles sin aroma i fx Europa frem for den Nye Verden og vice versa. Andre sorter peaker aromamæssigt på et givent punkt, hvorefter den forsvinder igen. Det er derfor vigtigt at høste på det korrekte tidspunkt, for at maksimere en vins aroma.

Nedenfor vises aromahjulet, som beskriver aromaer i tre niveauer, hvor den overordnede gruppe vises nærmest centrum:
Andre artikler med 'aroma':
Se aroma. Aromahjulet er udformet af Ann C. Noble på Davis universitetet i Californien.Det er udviklet for at skabe en fælles referenceramme for at beskrives en vins duft og smag.Det...

Anonymt/uinteressant vin.

Den mest prestigefulde producent i Bourgogne, som ligger i Vosne-Romanée. Forkortes ofte blot som DRC. Vingården ejes af Villaine og Leroy og producerer kun Grand Cru vin, én hvidvin, Le Montrachet, o...

Emilia og Romagna er to områder, der ligger i forlængelse. Der er varmt i området, men nogle steder nås højder på over 2.000 moh., hvilket alt i alt gør det ganske ideelt til vindyrkning...

La Romanée
appellation
Meget lille produktion, gør vinene næsten umulige at opdrive. Grand Cru.

En vins aroma kan opdeles i tre kategorier, primære, sekundære og tærtiære.De primære aromaer er et produkt af druesorten, terroir og vitikultur - man kunne oversætte det til arv og miljø...

En vins aroma kan opdeles i tre kategorier, primære, sekundære og tærtiære.De sekundære aromaer udvikler sig under den alkoholiske gæring og den malolaktiske gæring.De udvikles mens...

Synonym for Gewürztraminer.

En vins aroma kan opdeles i tre kategorier, primære, sekundære og tærtiære.De tærtiære aromer er et resultat af lagring, enten på egefade eller på flaske. Det er primært rødvin som udvikle...