Vinlande > Italien > Emilia Romagna

Emilia Romagna
Appellationer

Kort over vinregion Emilia Romagna
Emilia Romagna

Emilia og Romagna er to områder, der ligger i forlængelse. Der er varmt i området, men nogle steder nås højder på over 2.000 moh., hvilket alt i alt gør det ganske ideelt til vindyrkning. Vinmæssigt er der meget stor forskel på de to regioner, både hvad angør druesorter og deraf også vinene. Desværre behandles vinplanterne alt for ofte som var de afgrøder, der blot skal producere så meget som muligt. Mange af DOC'erne tillader meget høje høstudbytter, så der stiller altså ingen garanti for kvalitet på den front. Mange steder er ydbyttet over 100 hl/ha.

Det som for alvor sætter Emilia Romagna på verdenskortet, er produktionen af Lambrusco, der laves på druesorten af samme navn. De mousserende Lambrusco-vine kommer fra Emilia, mens Romagna primært fremstiller stille vine - ofte på internationale sorter.

Druesorter i Emilia Romagna

Albana, Ancellotta, Barbera, Bombino Bianco, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Croatina, Fortana, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa, Lambrusco Maestri, Lambrusco Marani, Lambrusco Montericco, Lambrusco Salamino, Lambrusco Sorbara, Malbo Gentile, Marsanne, Merlot, Montuni, Moscato, Pignoletto, Pinot Bianco, Riesling Italico, Sangiovese, Sauvignon, Sauvignon Blanc, Terrano, Trebbiano Romagnolo