1868 artikler i vinleksikonet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Æ Ø Å
O

Vinleksikon

O Rosal
appellation
Appellation under Rías Baixas.

Oakville
appellation
I Oakville laver topproducenterne Mondavi og familien Rothscild vine. Mondavi står bag en af amerikas dyreste og mest prestigefyldte vine, Opus One.Målet har væ...

Obermosel
appellation
Riesling med toner af honning og stålsat syre.

Et begreb der kun benyttes i Tyskland til at angive sukkerindholdet i druemosten. Oprindeligt var en høj oechsle-værdi lig med bedre kvalitet, da det var tegn på at druerne var bedre modnet. Tyskland...

Offida
appellation
Laver hvidvin på lokale sorter, som har en højere potentiel kvalitet end de typiske for regionen.

Olieret
En vin med fyldig krop og viskositet som tydelig mærkes i munden. Hvis vinen mangler syre bruges det ofte sammen med kvabset.

Oltrepo Pavese
appellation
Appellation under Lombardiet.

Opaki
appellation
Appellation under Wairarapa.

Optimal opbevaring af vinKonstant temperatur på 12 graderMørkeIngen vibrationerIngen markante lugteHøj luftfugtighed, 75 %Køb vinen fra kildenVin skal opbevares korrekt, hvis den skal holde s...

Foruden beskæring er der forskellige måder at opbinde vinstokke. Det er især lokale og nationale forhold der afgør hvilken metode der benyttes, selvom man helt objektivt kan sige, at nogle er be...

Oprindelsesgaranti

Opulent
En vin i balance, der samtidig er rig på smag og har en blød tekstur.

Orange
appellation
Appellation under New South Wales.

Orcia
appellation
Appellation under Toscana.

Oregon
region
Klimaet i Oregon minder meget om det i Bourgogne, så måske derfor valget faldt på Pinot Noir? Desværre betyder det også, at klimaet er meget ustabilt, hvilket ofte resulterer i tynde og lyse vine, som...

Ormeasco
druesort
Synonym for Dolcetto.

Ormeasco di Pornassio
appellation
Appellation under Ligurien.

Orta Nova
appellation
Laver meget små mængder rosé og rødvin.

Orvieto
appellation
Producerer store mængder vin, både tær og sød hvid, men det meste er neutralt og drikkes kun af turister.

Oseleta
druesort
Oseletta er en lokal sort der findes i Veneto. Den regnes for at være af god kvalitet, men opfører sig ustabilt i marken.

Oselina
druesort
Synonym for Oseleta.

Ostuni
appellation
Appellation under Salento.

Overmoden
Hvis en drue modnes for meget begynder den at skrumpe ind og syreniveauet bliver faretruende lavt.

En vin der er blevet overeksponeret overfor oxygen, bliver angrebet af bakterierer, som får vinen til at forfalde. Oxidationen bevirker, at frugten og smagen forsvinder og vinen får en i stedet en sød...

Et ord der benyttes om positiv eller tiltænkt oxidering af vin. Gamle vine bliver en smule oxideret, som led i ældelsesprocessen. Det er den proces som kan få vinen til at udvikle duftnoter af smør, n...

En vin der har fået for meget ilt (oxidering). Overoxiderede vine bør ikke drikkes, da de ikke længere er som tænkt. Duften kan minde om Sherry og senere eddike. Bemærk forskellen på oxideret og oxida...

Oxygen
En farveløs og lugtfri gasart, der i daglig tale kaldes for ilt. Den er livsvigtig for alle former for liv og særdeles reaktivt. Det betyder også, at det reagerer med vin, se oxidation.

Oz Clarke
Engelsk forfatter og vinekspert, med adskillige bøger om vin bag sig.