Vinleksikon
Xarel-lo,
druesort, Xarel-lo er udbredt i det nordøstlige
Spanien og giver det fundament af tyngde, kraft og
alkohol, som understøtt...
Xenérico, Spansk, Blandede druer.
Ycoden-Daute-Isora, appellation, Appellation under De Kanariske Øer.
Yecla,
appellation, Er først for nylig begyndt at producere moderne vin. Vinene er billige og fyldige, men ikke
komplekse - endnu.
York Mountains, appellation, Appellation under San Luis Obispo County.
Yountville,
appellation,
Klimaet i Yountville er køligt, hvilket kræver at markerne nøjes udvælges, for at finde de steder hvor Caberne...
Yquem,
Fransk, Yquem er et vinslot i
Sauternes, der er klassificeret som 1.
Cru. Det er den absolut mest kendte, berømte og kostbare
søde vin der...
Zagarolo,
appellation, Zagarolo producrer stort set intet vin længere.
Zalema,
druesort, Zalemas særkende er at den oxiderer hurtigt. Producerer ganske milde vine. Dyrkes i Huelva og Sevilla....
Zinfandel,
druesort, Hvis
USA har en nationaldrue, er det Zinfandel. Lighedstrækkene til den Italienske
Primitivo drue er dog så stor...
Æggehvider,
, Æggehvider er den traditionelle metode til
klaring af vin. Det er en meget skånsom metode, som udelukkende benyttes til rødvine. D...
Økologisk vindyrkning,
, For at kunne kalde sig økologisk vindyrker skal et økologisk regelsæt være fulgt i mindst 36 måneder. Det er blandt andre regler o...
Ønofil, , Ønofil betyder vinelsker.
Ønolog,
, En ønolog er en vinmager som er universitetsudannet i
ønologi. De fleste moderne vinhuse benytter i dag en ønolog, enten fastansat...