Vinleksikon
O Rosal, appellation, appellation under Rías Baixas.
Oakville,
appellation, i Oakville laver topproducenterne Mondavi og familien Rothscild vine. Mondavi står bag en af amerikas dyreste og mest prestigefyld...
Oechsle,
Tysk, et begreb der kun benyttes i
Tyskland til at angive sukkerindholdet i
druemosten. Oprindeligt var en høj oechsle-værdi lig med bed...
Offida,
appellation, laver hvidvin på lokale sorter, som har en højere potentiel kvalitet end de typiske for regionen.
Olieret,
, en vin med fyldig
krop og
viskositet som tydelig mærkes i munden. Hvis vinen mangler
syre bruges det ofte sammen med
kvabset.
Oltrepo Pavese, appellation, appellation under Lombardiet.
Opaki, appellation, appellation under Wairarapa.
Opbevaring af vin,
, vin skal opbevares korrekt, hvis den skal holde sig sund og udvikle sig i en gunstig retning.Vine bør ideelt set opbevares...
Opbinding,
, foruden
beskæring er der forskellige måder at opbinde vinstokke. Det er især lokale og nationale forhold der afgør hvilken metode...
Orange, appellation, appellation under New South Wales.
Orcia, appellation, appellation under Toscana.
Ormeasco,
druesort, synonym for Dolcetto.
Ormeasco di Pornassio, appellation, appellation under Ligurien.
Orta Nova,
appellation, laver meget små mængder rosé og rødvin.
Orvieto,
appellation, producerer store mængder vin, både tær og
sød hvid, men det meste er neutralt og drikkes kun af turister.
Oseleta,
druesort, oseletta er en lokal sort der findes i
Veneto. Den regnes for at være af god kvalitet, men opfører sig ustabilt i marken.
Oselina,
druesort, synonym for Oseleta.
Ostuni, appellation, appellation under Salento.
Overmoden, , hvis en drue modnes for meget begynder den at skrumpe ind og syreniveauet bliver faretruende lavt.
Oxidation,
, en vin der er blevet overeksponeret overfor
oxygen, bliver angrebet af bakterier, som får vinen til at forfalde. Oxidationen bevir...
Oxidativ,
, et ord der benyttes om positiv eller tiltænkt oxidering af vin. Gamle vine bliver en smule
oxideret, som led i ældelsesprocessen...
Oxideret,
, en vin der har fået for meget ilt (oxidering). Overoxiderede vine bør ikke drikkes, da de ikke længere er som tænkt.
Duften kan mi...
Oxygen,
, en farveløs og lugtfri gasart, der i daglig tale kaldes for ilt. Den er livsvigtig for alle former for liv og særdeles reaktivt. D...
Oz Clarke, , engelsk forfatter og vinekspert, med adskillige bøger om vin bag sig.