4 artikler og vine med gær fundet.

Gær

Gær
Gærceller er mikroskopiske svampeorganismer, der lever overalt i naturen og dermed også på vindruer. De lever af sukker og ilt og udskiller alkohol, læs mere om den proces i artiklen vinifikation. Før i tiden brugte man den naturlige vilde gærflora til gæring af vinen. Men processen var ikke særlig kontrollabel og det resulterede i for mange fejlgæringer. I dag benytter man udvalgte gærkulturer, kunstgær eller gensplejset gær. De forskellige gærkulturer har forskellige karakteristika, fx temperatur hvor de aktiveres ved, hvor høj alkoholandel de kan virke under og hvilken smag de har.
Andre artikler med 'gær':
Gæring

Når druerne er høstet og afstilket, mases de for at sætte gæringen i gang. Druens frugtkød er farveløs, farven sidder i skallen. For at lave rødvin sker gæringen derfor med skallerne og evt. ogs...

En særlig form for gæringsmetode, der primært benyttes i Beaujolais. Her gæres hele drueklaser med kuldioxid i store tanke. Gæringen sker altså før druerne kvases og laves til most, som kendes fra den...