6 artikler og vine med smag fundet.

Smag

Smag
En af de vigtigste egenskaber ved en vin sammen med aromaen, er smagen. De fleste smagsnuancer er faktisk aromaer. En vins smag kan siges at være kombinationen af den sensoriske oplevelse fra næse og mund samt de enkelte smagselementer. Tilsammen dækker de også over syre, sødme, bitterhed, alkohol, mousserende og adstringens.
Andre artikler med 'smag':
Smagning af en vin uden at vide hvilken det er. Flasken skal være tildækket så hverken etikette eller bandarole kan ses. Flaskens form kan i sig selv afsløre en smule. I den mest ekstreme form, smages...

Vinsmagningsudtryk der angiver hvor længe vinen kan smages, efter den er sunket. Mere konkret kan man sige, at en vin har en kort eftersmag, hvis den er væk efter mindre end 4 sekunder. Mellem 4-5 er...

Horisontalsmagning
Smagning af flere vine fra samme årgang.

Semi-blindsmagning
En mildere variant af fuld blindsmagning. I en semi-blidsmagning smages kendte vine, som er anonymiseret. Dvs. vinene er kendt på forhånd, men smagerne ved ikke i hvilken rækkefølge vinene smages.

Vertikalsmagning
Smagning af den samme vin i flere forskellige årgange.