5 artikler og vine med frugt fundet.

Frugt

Frugt
Frugt:En vin hvor druens karakteristika og krop er tydelig og tilstedeværende, dette er mest udtalt for en frugtdreven vin. Frugten er mest udpræget i unge vine, da den nedbrydes og omdannes til sekundære og tertiære dufte med alderen.

Kategorier af frugt

  • Citrusfrugter: Citron, citronskal, lime, appelsin, mandarin, grape.
  • Kernefrugter: Æble, pære, kvæde, stikkelsbær
  • Stenfrugter: Blomme, abrikos, fersker
  • Tropisk frugt: Banan, ananas, melon, litchie, passionsfrugt
  • Bær: Ribs, hindbær, jordbærd, hindbær, blåbær, kirsebær, solbær, tranebær, brombær
  • Tørret frugt: Rosiner, svesker, dadler

Klassificering af frugt

Frugtsammensætningen kan beskrives efter følgende skala:
  • Tynd: En vin med meget lidt frugt, både i duft og smag.
  • Medium: En vin med god frugtkarakter i både næse og mund. Frugten er dog ikke særlig identificerbar.
  • Sammensat: Fremragende frugtkarakter med tydelig definition af frugten - findes ofte i frugtdrevne vine.
  • Elegant: Finesserig og blid frugtkarakter i både duft, smag og eftersmag. Frugten er velbalanceret med resten af vinens elementer og dominerer ikke.
Andre artikler med 'frugt':
I den Nye Verden laves vine ofte kun på en enkelt druesort. Dette giver det klareste udtryk af druesorten, modsat vine lave på flere druesorter. I den Gamle Verden ønsker man i stedet at udtrykke en v...

Frugtkarakter
Se frugt.

Frugtvin er defineret som den gærede saft af alle andre frugter og bær end druer. Der kan fx anvendes æbler (cider), pærer, ribs og stikkelsbær. Det er ofte nødvendigt at tilsætte sukker for at opnå e...

Død frugt
Et udtryk der benyttes i Australien om en overmoden drue.