vinlex.dk
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Artikler > F

Frugt

Frugt:En vin hvor druens karakteristika og krop er tydelig og tilstedeværende, dette er mest udtalt for en frugtdreven vin. Frugten er mest udpræget i unge vine, da den nedbrydes og omdannes til sekundære og tertiære dufte med alderen.

Kategorier af frugt

  • Citrusfrugter: Citron, citronskal, lime, appelsin, mandarin, grape.
  • Kernefrugter: Æble, pære, kvæde, stikkelsbær
  • Stenfrugter: Blomme, abrikos, fersker
  • Tropisk frugt: Banan, ananas, melon, litchie, passionsfrugt
  • Bær: Ribs, hindbær, jordbærd, hindbær, blåbær, kirsebær, solbær, tranebær, brombær
  • Tørret frugt: Rosiner, svesker, dadler

Klassificering af frugt

Frugtsammensætningen kan beskrives efter følgende skala:
  • Tynd: En vin med meget lidt frugt, både i duft og smag.
  • Medium: En vin med god frugtkarakter i både næse og mund. Frugten er dog ikke særlig identificerbar.
  • Sammensat: Fremragende frugtkarakter med tydelig definition af frugten - findes ofte i frugtdrevne vine.
  • Elegant: Finesserig og blid frugtkarakter i både duft, smag og eftersmag. Frugten er velbalanceret med resten af vinens elementer og dominerer ikke.