4 artikler og vine med appellation fundet.

Appellation

Appellation
En appellation er et lovmæssigt bestemt geografisk identifikation. En geografisk identifikation kan være et område eller oprindelse, eksempelvis en by, en region eller et land. En appellation benyttes typisk til at sikre et varemærke og dermed også til at sikre kvaliteten af varemærket. En appellation kan ses som et certifikat der kan tildeles et produkt, som herefter skal opfylde en række kriterier, som certifikatet definerer. De typiske produkter er fødevarer, herunder også vin. Mest kendt er det franske system AOC, appellation d'origine contrôlée, mens EU har deres eget program PGS, Protected Geographical Status.

Appellation i relation til vin

En vinappellation stiller krav og regler til hvor druersorter må dyrkes, hvilke druesorter der må benyttes, et minimumsindhold af alkohol samt et maksimalt høstudbytte, som skal opfyldes, før en vin må bære appellationens navn. Hvilke regler der skal følges er defineret for hver enkelt appellation og udføres af hvert enkelt land.
Andre artikler med 'appellation':
Appellation Contrôlée
Kontrolleret benævnelse, dvs. garanterer ægteheden af et produkt, fx en vin, men kan også være ost, kød mm. Se også AOC.

Appellation d'Origine Contrôlée
Se AOC.

Institut National des Appellations d'Origine (INAO)
Organisation i Frankrig der står for landets vinlovgivning.