Jo højere vinplanterne er plantet, jo køligere er klimaet. Helt generelt opnår vinene mere
balance, jo højere vinmarken er placeret. Druerne indeholder mere syre og får længere tid til at modne. Det der gør Mendoza til et specielt og bedre vinområde end resten af Argentina, er at det ligger på et stort plateau, som er hævet langt over havets overflade. Jo længere vi nærmer os Andesbjergene, jo højere kommer vi op og mere bedre bliver klimaet. I det
Centrale Mendoza kan findes vinmarker så højt som 1.500
moh. - det er som regel herfra, de absolut bedste vine produceres.
Druesorter i Mendoza
Langt de fleste vine fra Mendoza laves, modsat de europæiske, på en enkelt druesort, såkaldt
varietal vin. Det kan ses som en fordel og en ulempe, alt efter hvad hensigten er. Det giver nogle rene vine med stor fokus på
frugt og den enkelte druesort, men det kan også resultere i mindre
komplekse og
elegante vine. I Europa benyttes fx Merlot som en primær druesort, men den blandes ofte med andre sorter, for at justere mosten. Er der for lidt syre i Merlot, tilføjes en anden sort, som tilfører netop syre osv. Med den rette
blanding kan opnås en mere elegante og kompleks vin. Omvendt kan ulempen ved blandingsvine være, at de ofte ligner hinanden forbløffende meget - simpelthen fordi
druesammensætningen er præcis eller at målet er det samme. I Argentina begynder der dog at komme vine på flere druesorter, ligesom der også findes yderst komplekse vine på ren Malbec.
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Syrah
Årgangstabel for Mendoza
Årgangstabellen viser, hvor god kvaliteten generelt er for området, for det pågældende år. Jo højere en score, jo bedre er årgangen.