Vinlande > Frankrig > Loire
Vine og anmeldelser
Vine fra Loire
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Loire
Der er 6 vinanmeldelser.
Årgangstabel Loire

11
10
09
08
07
06
05
04
03

Loire
Appellationer

Kort over vinregion Loire
Loire

Med få undtagelser, er vine fra Loire ikke blandt Frankrigs mest kendte. Men Loire er faktisk det arealmæssigt største område og producerer også alle vintyper, dvs. rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin og sød vin. Området strækker sig fra Paris ud mod Atlanterhavet. Det Loire producerer mest af, og som de er mest kendt for, er deres hvidvine. Her er det især Sancerre og Pouilly-Fumé fra den nordlige del mod Paris, der har skabt sig et brand og som i dag kan findes på langt de fleste supermarkedshylder, side om side med Chablis. Sancerre og Pouilly-Fumé er lavet på 100% Sauvignon Blanc. Mod vest ud mod Atlanterhavet er det Muscadet der dominerer, mens det centrale Loire fokuserer på Chenin Blanc.

Vinene fra Loire er klassiske franske, som er svære at finde andre steder i verden. Det er indtil videre primært de Sauvignon Blanc baserede hvidvine, som nyder stor respekt i hele verden. Det eneste andet sted i verden hvor noget lignende fremstilles, er Marlborough i New Zealand. Loire er et bælte som er mere end 500 km. bredt. Der er derfor stor forskel på de mest vestlige vine, som ligger direkte ud til Atlanterhavet og de appellationer der ligger midt i landet. Klimaet spiller en væsentlig rolle i det nordlige Frankrig. Her er der ikke altid er sol nok til fuldt at modne druerne. I de dårlige år kan vinene være grønne og tyndbenede. I de gode, er der derimod tale om nogle af de mest interessante vine overhovedet lavet på Sauvignon Blanc.

Druesorter i Loire

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Chenin Blanc, Gamay, Pineau d'Aunis, Pinot Gris, Pinot Noir, Sauvignon Blanc