Druesort Chenin Blanc
Chenin Blanc
Oprindelig druesort:
Chenin Blanc

Farve:
Grøn

Oprindelsesland:
Frankrig

Primære område:
Loire

Karakteristika
Syre:

Garvesyre:

Bitterhed:

Sødme:

Fylde:

Alkohol:

Chenin Blanc

Chenin Blanc er en af de få sorter man finder i Loire i Frankrig. Den har længe levet et liv i skyggen, hvor det primært har været Sauvignon Blanc som har løbet med al opmærksomheden. Men efter bølgen af sød og fedmefuld Chardonnay, blev andre hvide alternativer pludselig interessante og her har Chenin Blanc vist sig at være en ret så interessant sort.

Chenin Blanc modner ikke let og da den mest er udbredt i det nordlige Loire, hvor klimaet er til den kølige side, har vinene aldrig faldet i den brede smag. Det ændrede sig altsammen i 1990'erne, hvor fokus på modning, produktionsteknikker og høstudbytter vendte op og ned på, hvordan Cenin Blanc fra Loire kan smage. I dag laves virkelig interessante knastørre og mineralske vine, som andre lande, deriblandt New Zealand, forsøger at kopiere. Det er dog Sydafrika der klart står for den største produktion, hvor den går under navnet Steen.

Det har vist sig, at nøglen til Chenin Blanc er seriøst håndværk og lavt udbytte. Vinene fra Sydafrika er billige og ofte ganske uinteressante - lidt som de før i tiden var i Loire.

Duftnoter for Chenin Blanc

Lemon, Æble, Pære, Kvæde, Lindetræ, Honning, Risted hasselnød

Vinregioner med Chenin Blanc

Der er 24 vinregioner hvor Chenin Blanc dyrkes, klik på landet for at se dem:

24 distrikter
12 distrikter
4 distrikter
4 distrikter
3 distrikter
1 distrikter

Synonymer for Chenin Blanc

(Frankrig)