Appellationer
Tilbage til South Island
Vine og anmeldelser
Vine fra Marlborough
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Marlborough
Der er 18 vinanmeldelser.
Årgangstabel Marlborough

08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96

Marlborough
Appellationer

Kort over vinregion Marlborough
Marlborough

Moderne vinproduktion i Marlborough er et meget ungt kapitel, der helt præcist kan dateres til 24. april 1973. Her blev de første vinstokke plantet af vinhuset Montana, sammen med en lykkeamulet, for der var ikke mange der troede på, at her kunne laves vin og endnu færre trode på, at der kunne laves god vin. Marlborough er i dag det mest beplantede område i New Zeland og samtidig også den største sucess, målt på efterspørgsel og brandværdi. Marlborough står for mere end halvdelen af landets eksport.

Historie

Selvom de første vinplanter blev sat i jorden i 1973, skulle der gå yderligere to år, for der blev plantet Sauvignon Blanc. I 1979 kunne Montana så præsentere sin første Montana Sauvignon Blanc, der omgående blev en succes. Siden da har andre taget over og særligt Cloudy Bay vinene har opnået kultstatus. Vinen laves i dag af Möet Hennessy.

Præcist 100 år før, i 1873, blev de første vinplanter sået. Det var David Herd der tilplantede sin mark Auntsfield med Muscatel. Her fremstillede han en sødlig rødvin. Produktionen var lille og David Herd døede i 1905. Til ære for David Herd, er Auntsfield i dag navnet på et vinhus, der producrer fremragende vine. I den mellemliggende periode, fra ca. 1900 til 1973, forsøgte mange sig med forskellige druesorter, men det store gennembrud udeblev.

Geografi og klima

Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima der er blandt det varmeste og mest tørre i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne bliver langsom og stabil modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne.

Vin og stil

Marlborough er lig med hvidvin på Sauvignon Blanc. Stilen kan bedst beskrives som sprød med en eksplosiv duft af urter, græs og stilkkelsbær, ikke helt ulig den man finder i Loires bedste appelationer som Sanccere og Puilly Fume. Vinene er simple at gå til og kan drikkes umiddelbart efter frigivelse. Den moderne stil stammer fra 1970'erne og er stadig den der i dag dyrkes. I dag er man dog gået skridtet videre og er ved at udforskse områdets terroir og personligheder.

Druesorter i Marlborough

Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc