Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Chateau Mourgues de Gres
Årgang
2009
Alkohol
14.5%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Syrah, Grenache, Carignan
Land
Costières de Nîmes
Område
Frankrig
Kort over vinregion Costières de Nîmes


Årgang 2009
91
Pris
149,95 kr./1 stk.
Forhandler
Bichel

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

Capitelles des Mourgues 2009

149,95 kr. hos Bichel ved køb af 1 stk.
Capitelles des Mourgues 2009 2009

Farven tangerer det sorte med rødlilla reflekser. Afgjort en lille sydfransk bombe. Intens varm og solmoden duft med en blanding af sydfranske brændte urter, yoghurt, røget kød, lejrbål og ikke mindst lakrids. I munden er den ganske massiv i form af en brændende fornemmelse fra alkoholen kombineret med en smag af sødlig medicinskab, et skud limfjordsporter (tjære) og masser af sort lakrids der nærmest bliver ved med af smage. Dertil en bitterhed som i en dårlig Østrigsk vin... Den er ikke så fyldig som forventet rent viskositetmæssigt, virker faktisk en smule tynd, men smagsintensiteten får den til at virke større end den er. Der er garvesyre til stede, men den mangler noget frugt og fylde til at danne en god struktur.

Den er hverken fugl eller fisk og så meget i ubalance, at den virker for alkoholisk og varm til min smag. Alkoholen er ikke godt nok integreret og så mangler den enten noget kølig elegance eller også mere frugtpunch som i en oversøisk vin, hvor der bliver spillet på alle tangenter.

Når den ikke får kun én stjerne skyldes det, at det ikke er en dårligt lavet vin og den har bestemt personlighed. I min bog er den bare ikke i balance. Men den deler vandene. Andre anmelder er stærkt begejstreret, mens endnu andre kan slet ikke drikke den. Det i sig selv finder jeg positivt og indikerer, at man ikke følger strømmen.

Vinanmeldelse juni 2012 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Costières de Nîmes (0)


middel god meget god fremragende exceptionel