Druesort Sangiovese
Sangiovese
Oprindelig druesort:
Sangiovese

Farve:
Blå

Oprindelsesland:
Italien

Primære område:
Toscana

Karakteristika
Syre:

Garvesyre:

Bitterhed:

Sødme:

Fylde:

Alkohol:

Sangiovese

Sangiovese er en af Italiens helt store druesorter og samtidig den mest plantede af de blå sorter. Dens store udbredelse betyder, at der både laves nogle af italiens bedste vine, men størstedelen er og bliver ordinære. Selve sorten er derfor ingen garant for kvalitet alene, men derimod spiller område og producent den afgørende rolle.

Sangiovese er at finde i hele Italien, men yder sit absolut bedste i mellemitalien, mere præcist i Toscana, hvor den står bag vinene fra Brunello di Montalcino og Chianti.

Sangiovese bliver i stigende grad plantet i de oversøiske lande. Den er derfor at finde i vine fra Californien og Australien. I Californien kalder man ligefrem vinene for Cal-Ital, altså californiske vine, lavet på italienske druesorter.

Duftnoter for Sangiovese

Jordbær, Hindbær, Ribs, Sveske, Grannål, Lakrids, Røg, Viol, Kirsebær

Vinregioner med Sangiovese

Der er 86 vinregioner hvor Sangiovese dyrkes, klik på landet for at se dem:

86 distrikter
72 distrikter
6 distrikter
4 distrikter
2 distrikter
2 distrikter

Synonymer for Sangiovese

(Toscana)
(Italien)
(Korsika)
(Toscana)