Vinlande > Italien > Toscana > Brunello di Montalcino
Brunello di Montalcino
Vine og anmeldelser
Vine fra Brunello di Montalcino
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Brunello di Montalcino
Der er 8 vinanmeldelser.
Årgangstabel Brunello di Montalcino

09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90

Brunello di Montalcino (DOCG)

Kort over vinregion Brunello di Montalcino
Toscana

I Brunello di Montalcino produceres Toscanas bedste vine, der ofte kaldes blot Brunello, på trods af, at Brunello faktisk er en druesort. Brunello er sammen med Barolo og Barbaresco de mest prestigefyldte rødvine i Italien. Brunello har den højeste gennemsnitspris af de tre, hvilket vil sige omkring 200 kr. for den billigste. Der er dog masser af tilbud på supermarkedshylderne, hvor en Brunello fås for 150 kr. eller sågar 100 kr. Lad dem hellere stå - for vinene er aldrig eller sjældent en god oplevelse, og så er selv 100 kr. for dyrt. Hvis en vinbonde kan få 200 eller 500 kr. for en flaske vin, så sælger han den ikke pludselig for 100 kr.

En Brunello laves altid 100% på Sangiovese. Det er samme sort som danner rygrad i Chianti, men her behøver vinene ikke indeholde mere end 75% Sangiovese. Brunello laves i kommunen Montalcino, mens Brunello referer til navnet på gamle kloner af Sangiovese sorten, som ikke længere bruges, for at undgå af Brunello brandet bliver udvandet.

Høstudbyttet må maksimalt være 56 ha/hl. En almindelig Brunello skal ligge mindst 4 år mens det er mindst 5 år for Riserva, hvor de to år skal være på fade. Vinene topper omkring 8-10 års alderen, mens de bedste kan gemmes mindst 20 år - men det afhænger selvfølgelig af hvem der har produceret den.

Den generelle kvalitet er i dag høj. Den har været stigende i mange år og lader fortsat til at stige. Mange vinbønder er økonomisk velpolstret og har råd til at investere og eksperimentere med de mest moderne produktionsmetoder inklusive brugen af nye fade. Mange vine laves også på baggrund af langt lavere høstsudbytter end de lovmæssige 56 ha/hl., som kan være helt ned til 30 ha/hl. Derudover ligger nogle af de bedste vinmarker 300-600 moh., hvilket giver et køligere klima som er gunstigt for druerne. Der er derfor ganske stor forskel på hvorfra druerne kommer og ikke mindst hvem der fremstiller vinen.

Druesorter i Brunello di Montalcino

Sangiovese