Margaret River
Kort over Western Australia i Australien
Vinfremstillingen i Margaret River er ung - den kan dateres tilbage til 1965. I dag er der flere end 150 vinproducenter, der laver vin fra mere end 5.000 ha. med vinplanter. Trods det relativt beskedne areal, blev Margaret River i 1999 opdelt i seks uoficielle subregioner med de underfundige navne: Yallingup, Carbunup, Wilyabrup, Treeton, Wallcliffe og Karridale. Hver region er udvalgt fordi klima og jordbund er unik. Subregionerne begynder efterhånden at dukke op på flaskernes etiketter. Cabernet Sauvignon er ubetinget stjernen på rødsvinsfronten. Takket være havets gunstige indflydelse minder klimaet om det der findes i Bordeaux - i et tørt og varmt år, forstås. Ofte blandes Cabernet Sauvignon med Malbec.
Stilen
Stilen i Margaret River kan betegnes som elegant og den der minder mest om Bordeaux fra Australien. Dertil masser af ren frugt, vi er trods alt i Australien, samt en god struktur. En del af årsagen skal også tilskrives producenterne, der har holdt igen med at lave de meget opulente og overmodne vine, som ellers kan findes i Australien. Vinene er som regel drikkemoden ved frigivelse, men de bedste besidder nok struktur og kompleksitet til at kunne gemmes i mindst 10 år.
Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc, Merlot, Sauvignon Blanc, Semillon, Shiraz, Verdelho
Årgangstabel for Margaret River
Årgangstabellen viser, hvor god kvaliteten generelt er for området, for det pågældende år. Jo højere en score, jo bedre er årgangen.