Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Dominque Laurant
Årgang
2009
Alkohol
13%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Pinot Noir
Land
Marsannay
Område
Frankrig
Kort over vinregion Marsannay


Årgang 2009
95
Pris
169,00 kr./1 stk.
Forhandler
The Wine Company

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

Marsannay Clos du Roy Vieilles Vignes 2009

169,00 kr. hos The Wine Company ved køb af 1 stk.
Marsannay Clos du Roy Vieilles Vignes 2009 2009

Jeg var ovenud begejstret for Dominique Laurents almindelige kommunevin, så tænkte jeg ville prøve den næste i rækkefølgen. Men vi er jo i Bourgogne, så et skridt op prismæssigt, hænger ikke nødvendigvis sammen med en bedre vin. Marsannay er det mest nordlige område i Bourgogne og der er derfor tale om en anden type vin.

Ganske mørk af en Bourgogne, en anelse mørkere end basis vinen. Lækker cremet duft med mørk moden frugt af især blåbær og svesker, men også toner af jordbær og rabarber. En anelse røg i baggrunden.

Smagen lever desværre ikke op til duften. Her er vinen mere tyndbenet end Laurents basis Bourgognen, som er en lille 50'er billigere. Den har også et bid af frugtsyre i eftersmagen, som får den til at virke en anelse spids, hvis man ikke indtager den til mad. Igen er hans basisvin blød og lækker uanset om den ledsages af mad eller ej. En simpel vin, der let køligt vil være en fin ledsager til bistromad på en fortorvscafé.

Den er ikke dyr, men basis-bourgognen er bare en klasse over og så er det jo svært ikke at drikke endnu en flaske af den… Og hvorfor er den mon ikke bedre end basisvinen? Den mest naturlige forklaring er, at druerne hertil kommer fra Marsannay, som er en kølig kommune der generelt laver lette og lyse vine, mens druerne til basisvinen må komme fra hele Bourgogne og derfor kan den i princippet indeholde bedre druemateriale.

Vinanmeldelse oktober 2012 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Marsannay (2)

Rødvin fra Marsannay
Rødvin fra Marsannay

middel god meget god fremragende exceptionel