3 artikler og vine med terroir fundet.

Terroir

Terroir
Oprindeligt et fransk begreb, der blev brugt om vin, te og kaffe til at udtrykke produktets geografiske karakteristika. I dag benyttes det også uden for Frankrig, men det gennemsyrer franskmændendenes holdning til vin, mere end noget andet land.

Ordet kommer af terre som betyder land og det er netop en stor del af begrebet. Tanken er, at et stykke jord eller en mark er defineret af jordbund, mesoklima, topografi og dyrkningsmetode. Disse forholde er unikke og præger de vinstokke som er plantet. De bør defor også kunne genfindes i den endelige vin, som er et produkt af sit terroir og vinstokkene. Terroir er fundamentet for AOC og tanken om appellation'er. Hvis ikke der er forskel på disse parametre, er der ingen grund til at oprette en ny appellation. g

For os forbrugere, er tanken god. Nemlig at hver appellation bør have sin egen stil og smag, hvilket gør det meget nemmere for forbrugeren at finde de appellationer der matcher ens smag. I realiteten har terroir-begrebet gennem tiderne været heftigt debatteret, dels fordi mange mener at disse forhold ikke har betydning for vinen og dels fordi mange ikke kan indentificere disse parametre i den færdige vin.
Andre artikler med 'terroir':
Goût de Terroir
Fransk
Smagen af terroir, dvs. at vinens jordbund og område kan smages.

Vinen er lavet på 93% Grenache og 7% blandede druer. Den er meget mørk og dyb, næsten sort i glasset. Aromaen er overraskende let, næsten lidt lukket. Der anes dog lidt frugt, røde bær, især...