20 artikler og vine med rosso fundet.

Rosso

Rosso [italiensk]
Rødvin.
Andre artikler med 'rosso':
Rosso di
Italiensk
En betegnelse der benyttes i Italien om rødvine. Betegnelsen står foran navnet på den zone, hvor vinen kommer fra. Typisk er der tale om en nedklassificering af den oprindelige zone, fx er Rosso di Mo...

Rosso er en blanding af tre druesorter og ligger prismæssigt lige under Diamont serien. I glasset en meget mørk og dyb vin, med let brunlig kant. Lækker aromatisk duft af mørke bær og sve...

Pomino Rosso
appellation
Der laves kun to vine, på en blanding af Sangiovese og Bordeaux-sorter. Vinene er elegante frem for kraftige.

Rosso Barletta
appellation
Appellation under Le Murges.

Rosso Canosa
appellation
Appellation under Le Murges.

Rosso Conero
appellation
Marches bedste røvine, mange på ren Montepulciano. De gode er friske og fyldige, de dårlige dovne og uden syre.

Rosso di Cerignola
appellation
Appellation under Apulien.

Rosso di Montalcino er på mange måder Brunellos lillebror.Høstudbyttet er hævet fra 56 hl/ha til 70 hl/ha, og der kræves kun ét års valgfri lagring. Flere af druerne ko...

Minder om Vino Nobile, men med større høstudbytte og kortere minimumslagring.

Rosso Orvietano
appellation
Appellation under Umbrien.

Rosso Piceno
appellation
Producerer størstedelen af Marches rødvin, de bedste på Montepulciano fra Superiore zonen kan være gode.

Til forskel fra Torgiano, er vinene her lagret min. 3år.

Valtellina Rosso
appellation
Med mindst 90% Chiavennasca (Nebbiolo), minder vinene om dem fra Piemonte, dvs. lettere udgaver af Barolo.

I glasset finder vi en rubinrød vin med småbrunlig kant, lavet på en lidt speciel blanding af druesorter. Vinen er fra Veneto og lavet på de typiske Rondinelle og Corvione, men krydret med Sangio...

Vinen er mørkerød, klar og med let gennemsigtig farve. Efter lidt tid i glasset åbner den sig op - skal afgjort iltes før den drikkes. Den byder på en frugtig næse, med udpræget friske blomme...

Etna Rosso 2011
anmeldelse
Med 98 % Nerello Mascalese er vinen lavet primært på denne lokale Sicilianske sort, som er plantet over hele øen. Druen giver lyse, lette og frugtige vine, med markant syre og tannin. Dertil...

Vinen kommer sandsynligvis fra et af de mange kooperativer i Italien. Det tætteste jeg kan komme på noget baggrundsinformation, er en hjemmeside med flere hundrede vine under samme navn. Lang...

Masi er endnu en danskerfavorit, der har stået på hylden så længe jeg kan huske. Det er et stort hus der igennem seks generationer har produceret vin i Valpolicella. Masi kommer af Vaio dei M...

Pomorosso 2005
anmeldelse
Pomorosso er en mørk fadlagret Barbera, der er lavet på ren Barbera, selvom der må tilsættes andre druesorter. Aromaen er moderat, lidt lukket i det, men åbner sig langsomt ved iltning. Der er ty...