1868 artikler i vinleksikonet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Æ Ø Å
Æ

Vinleksikon

Kendes også som pourriture noble i Frankrig, Edelfaüle i Tyskland, muffa i Italien og nogle gange blot som botrytis. Ædel rod benyttes om druer der er angrebet af svampen Botrytis cinerea. De bliver h...

Æggehvider er den traditionelle metode til klaring af vin. Det er en meget skånsom metode, som udelukkende benyttes til rødvine. Den er især udbredt i Bordeaux. Der benyttes 1 æggehvide pr. 25-50 lite...

For at kunne kalde sig økologisk vindyrker skal et økologisk regelsæt være fulgt i mindst 36 måneder. Det er blandt andre regler om, at der ikke må benyttes kunstgødning, i stedet må der benyttes komp...

Ønofil
Ønofil betyder vinelsker.

En ønolog er en vinmager som er universitetsudannet i ønologi. De fleste moderne vinhuse benytter i dag en ønolog, enten fastansat eller som konsulent. Oprindeligt blev en ønolog kun benyttet til vinf...

Ønologi
Videnskaben om vin, der praktiseres af en ønolog.

485-750 moh. Laver Mendozas vine med mindst syre.

Østrig pruducerer primært tør hvidvin på den nationale druesort Grüner Veltliner. Vinene kan minde om dem man finder i Tyskland, men de Østrigske har mere krop og er generelt mere harmon...

Årgang
Angiver hvilket år, druerne er høstet. Se årgangsvin.

En årgangstabel er en kvalitetsvurdering af en vins årgang, dvs. fx en vurdering af, hvordan kvaliteten af Barolo generelt var i år 2004.Har en årgang opnået en høj vurdering, betyder det...

En årgangsvin er en vin, der er lavet på druemateriale fra ét specifikt år. Vinen behøver ikke være flasket det samme år, typisk lagrer den adskillig år, inden den kommer på flaske. Årgangen vil i så...