A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Æ Ø Å
Artikler > Æ

Vinleksikon

Ædel råd, , Kendes også som pourriture noble i Frankrig, Edelfaüle i Tyskland, muffa i Italien og nogle gange blot som botrytis. Ædel rod beny...
Æggehvider, , Æggehvider er den traditionelle metode til klaring af vin. Det er en meget skånsom metode, som udelukkende benyttes til rødvine. D...
Økologi, , Se økologisk vindyrkning.
Økologisk vindyrkning, , For at kunne kalde sig økologisk vindyrker skal et økologisk regelsæt være fulgt i mindst 36 måneder. Det er blandt andre regler o...
Ønofil, , Ønofil betyder vinelsker.
Ønolog, , En ønolog er en vinmager som er universitetsudannet i ønologi. De fleste moderne vinhuse benytter i dag en ønolog, enten fastansat...
Ønologi, , Videnskaben om vin, der praktiseres af en ønolog.
Østlige Mendoza, region, 485-750 moh. Laver Mendozas vine med mindst syre.
Østrig, land, Østrig pruducerer primært tør hvidvin på den nationale druesort Grüner Veltliner. Vinene kan minde om dem man finder...
Årgang, , Angiver hvilket år, druerne er høstet. Se årgangsvin.
Årgangstabel, , En årgangstabel er en kvalitetsvurdering af en vins årgang, dvs. fx en vurdering af, hvordan kvaliteten af Barolo generelt v...
Årgangsvin, , En årgangsvin er en vin, der er lavet på druemateriale fra ét specifikt år. Vinen behøver ikke være flasket det samme år, typisk l...