442 artikler i vinleksikonet
A B C D E F G H I J K L M N P Q R S T U V Y
A

Vinleksikon Frankrig

Agraf
Fransk
Metaltråden som holder proppen på en Champagne fast.

Ajaccio
appellation
Vinene fra Ajaccio er primært mediumfyldige røde og rosévine på den lokale Sciacarello, hvorimod de fleste vine fra Vin de Corse regioner er mere fyldige.

Aligoté
druesort
Aligoté er Bourgognes sekundære druesort, både hvad angår efterspørgsel og beplantning.De fleste vine laves til at blive drukket unge og uden brug af fadlagring, da...

Allier
Fransk
Træsort som typisk bruges til fade.

Aloxe-Corton er kendt for at husere Côte de Beaunes eneste rødvins Grand Cru. Foruden den, finder vi en hvid Grand Cru, hvor der fremstilles udsøgte vine.

Alsace
region
Alsace ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Historisk har Alsace både tilhørt Tyskland og Frankrig, under navnene Elsass Alsace. I dag er området fransk. De to rødder kan måske...

Alsace Grand Cru
appellation
De bedste hvide vine fra Alsace må tilføje Grand Cru til etiketten. Det betyder også, at de hver har deres egen AOC - hele 50 Grand Cru'er er det blevet til!Her er der...

Anjour
appellation
Anjour er kendt for son billige rosévin Rosé d'Anjour, der ikke er nogen specielt god vin. Den moderne forbruger har mistet interessen for billig konsumvin, så flere og flere er begynd...

Anjour Villages
appellation
46 udvalgte landsbyer hører under Villages AOC'en. Her laves kun rødvin, som generelt er bedre end Anjour.

Arbois
appellation
Arbois laver alle typer vin, men mest udbredt er rødvin på Trousseau, der giver meget kraftige vine.

Kan oversættes til blanding. Processen hvor vin fra forskellige lot blandes til den endelige vin. Blandingen kan bestå af mange kilder, som ved Non-Vintage Champagne. I Bordeaux spiller blandingsproce...

Auxerrois
druesort
Synonym for Malbec.

Synonym for Pinot Gris.

Auxey-Duresses
appellation
Hørte før under Pommard, Volnay og Mersault. De bedste kan være bedre end de billigste fra de større kommuner.

Bandol
appellation
Bandol laver Provences bedste rødvine, der skal indeholde mindst 50% Mourvèdre, men ofte indeholder langt mere.Mourvedre er en druesort der modnes sent, hvilket er idee...

Banyuls
appellation
Primært tung hedvin på min. 50% Grenache Noir. Mere lokal end egnet til eksport.

Barrique
Fransk
Betegnelsen for et egefad på 225 liter, der efterhånden er blevet en de facto standard. Størrelsen er ikke tilfældigt valgt. For at fadlagring skal have en effekt, skal vinens kontaktflade være afstem...

Barsac
appellation
Barsac er den største af de fem kommuner som hører under Sauternes AOC. Vinene herfra kan enten hedde Barsac, Sauternes eller Barsac-Sauternes.Vinene laves primært...

En rig og fed vin, der kan drikkes ung. Grand Cru.

Beaujolais er kvantitativt en væsentlig region i det østlige Frankrig, der reelt hører under Bourgogne.I nogle år, produceres der mere vin i Beaujolais, end i resten af...