1 artikel med konservering fundet.

Konservering

Konservering
Ubehandlet druemost har en meget kort holdbarhed, blandt andet fordi sukkeret tiltrækker mikroorganismer. Når mosten når 10-12% alkohol, er det meste af sukkeret væk og alkoholen virker i sig selv konserverende. Alkoholen er dog ikke nok i sig selv, da vinen hurtigt vil oxidere og tiltrække mikroorganismer, i større eller mindre grad. Inden mosten hældes på flaske, tilsættes derfor både svovldioxid og sulfitter. Svovldioxid for at konservere og sulfitter for at stoppe gæringen.

Konservering
  • Svovldioxid virker konserverende
  • Sulfitter stopper gæringen
Foruden den konserverende effekt, har svovldioxid også den fordel, at det kan være med til at forhindre oxidering. Op til 100 mg. per liter, dvs. 75 mg. for en almindelig flaske, må tilføjes, men er ofte væsentligt lavere. Tilsættes for høje mængder, som i gamle dage, er det både tydeligt at smage og decideret skadeligt at drikke. Men uden tilsætning af svovl, vil vinen med høj sandsynlighed blive udrikkelig af bakterier.