63 artikler og vine med eg fundet.

Eg

Eg
Eg benyttes flittigt til at fremstille egefade. Fadene kan bruges som del af vinifikationen, primært til gæring og lagring. De tre mest udbrede sorter er Fransk eg, Amerikansk eg og Slovensk eg. Hver sort giver vinen forskellige karakteristika.

Overordnet findes der to typer egetræ, hvid og rød. Det man søger er træ med lav porøsitet og lav permeabilitet overfor ilt. Dvs. træ, hvor vinen langsomt kan ånde igennem. Træets struktur siges at være fint, hvis årringene ligger tæt og regulært. Omvendt siges træet at være groft, hvis der er langt mellem ringene eller de ligger irregulært. Det er udelukkende den hvide der benyttes, da den netop besidder disse karakteristika. Jo køligere klimaet er, jo langsommere vokser træerne og jo finere bliver træets struktur, dvs. årringene ligger tættere.
Andre artikler med 'eg':
Fade lavet på eg benyttes i stor stil til vinifikation. Det er især de franske barrique på 225 liter der benyttes. I dag forbindes fadlagring med kvalitet, men det er det ikke nødvendigvis. En t...

Adega
Spansk
Galisisk for bodega.

Alsace Grand Cru
appellation
De bedste hvide vine fra Alsace må tilføje Grand Cru til etiketten. Det betyder også, at de hver har deres egen AOC - hele 50 Grand Cru'er er det blevet til!Her er der...

Amerikansk eg giver en kraftigere smagspåvirkning i retning af vanille. Dernæst er amerikanske egefade billigere end franske. Amerikansk eg er karakteriseret ved at vokse relativt hurtigt, har et lavt...

Applegate Valley
appellation
Appellation under Oregon.

Bodega
Italiensk
Vingård/vineri.

Breganze
appellation
Appellation under Veneto.

Campi Flegrei
appellation
Vinmarkerne ligger ovenpå en vulkan, men vinene lader ikke til at drage nytte af mineralerne.

Mest producerende region, der laver kraftige vine på Cannonau, både almindelige og Passito.

90% af vinen er hvid, med højt syreindhold og frugt. Vinene drikkes næsten alle lokalt.

Cienega Valley
appellation
Appellation under San Benito Country.

Clairette de Bellegarde
appellation
Appellation under Languedoc Nord.

Colli di Conegliano
appellation
Appellation under Veneto.

Costers del Segreà
appellation
Appellation under Katalonien.

Dégorgement
Fransk
Den del af processen for fremstilling af Champagne, hvor bundfaldet fryses og fjernes. Læs mere under Champagne.

Denominazione di Origine Controllata e Garanti
Italiensk
Se DOCG.

Dolcetto delle Langhe Monregalesi
appellation
Appellation under Dolcetto.

Elegant
Vinsmagningsudtryk for en vin med finesser og subtile duftnoter, som samtidig er i balance.

Fransk eg har et højt indhold af garvesyre og udskiller en moderat mængde aroma i forhold til Amerikansk eg. Årringene ligger meget tæt, dvs. træets struktur er meget fint. Træet benyttes til de store...