Vine og anmeldelser
Vine fra Hawkes Bay
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Hawkes Bay
Der er 5 vinanmeldelser.
Årgangstabel Hawkes Bay

05
04
03
02
01
00
99
98

Hawkes Bay

Kort over vinregion Hawkes Bay
Hawkes Bay

Hawkes Bay er en af New Zealands ældste og bedste regioner. Jordbunden varierer meget, så det er svært at givet et entydigt billede af vinene. Dog er det karakteristisk, at Hawkes Bay ofte opnår landets højeste antal solskinstimer, samt at landskabet hæver sig op til 1.600 moh. De to ting tilsammen, gør at druerne langsomt modnes og derved opnår modning samtidig med at syren bibeholdes.

De vigtigste druesorter er Chardonnay, som har overtaget Sauvignon Blancs hovedrolle, sammen med Cabernet Sauvignon og Merlot. Rødvine er blandt de absolut bedste fra New Zealand. Hvidvinene er også gode, men har dog ikke samme intensitet som den der opnås i Gisborne.

Klima

Hawkes Bay er blandt de områder som modtager flest solskinstimer. Her er generelt varmere end Bourgogne, men køligere end Bordeax. Derfor er der generelt meget fokus på Chardonnay og mindre fokus på Carbernet Sauvignon i de kølige egne. De fleste vinmarker ligger kun 15 km. fra havet, hvilket betyder, at temperaturen aldrig når de kritiske grader som de røde Bordeaux-sorter kræver. Omvendt er der lidt for varmt til Pinot Noir.

Druesorter

De hvide sorter står for størstedelen af de tilplantede arealer, med Chardonnay og Sauvignon Blanc som de mest beplantede. Pinot Noir er presset ned på en femte plads, så i Hawkes Bay er det ikke Pinot Noir og Sauvignon Blanc der er de altdominerede sorter.

  • 24% Chardonnay
  • 21% Merlot
  • 17% Sauvignon Blanc
  • 8% Cabernet Sauvignon
  • 8% Pinot Noir
  • 6% Pinot Gris

Druesorter i Hawkes Bay

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah