Vinlande > Italien > Piemonte > Barbera d'Alba
Barbera d'Alba
Vine og anmeldelser
Vine fra Barbera d'Alba
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Barbera d'Alba
Der er 7 vinanmeldelser.
Årgangstabel Barbera d'Alba

06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94

Barbera d'Alba (DOC)

Kort over vinregion Barbera d'Alba
Piemonte

Barbera er både navnet på et område og en druesort. Sorten er blandt de mest plantede i hele Italien og vinene derpå går for at være "folkets vin" - måske snarere grundet de store mængder end kvaliteten. Netop fordi der produceres så meget, er der stor forskel på kvaliteten og stilen. Der laves således både billige sprittede vine og kraftfulde intense vine, som kræver adskillige år i kælderen. Fællestrækkene er dog, at vinen er mørk, har stor krop og samtidig et lavt indhold af garvesyre. Før i tiden blev den brugt til at give farve til de lysere vine på Nebbiolo.

Der er ikke ét Barbera-område som kvalitetemæssigt hæver sig over de andre. Vinene fra Barbera d'Alba er de mest koncentrerede med markant smag af ribs og røg. De er i god syremæssig balance. De mest moderne kan drikkes unge, mens de mørke traditionelle kræver nogle år på flaske.

Producenter

En af de mest prisværdige Barbera vine, er Aldo Conternos Conca Tre Pile. Den kan være svær at opdrive i Danmark, men giver fuld valuta for pengene og en god indikation af, hvad der kan opnås på sorten.

Druesorter i Barbera d'Alba

Barbera