Vinlande > Frankrig > Languedoc
Vine og anmeldelser
Vine fra Languedoc
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Languedoc
Der er 5 vinanmeldelser.
Årgangstabel Languedoc

10
09
08
07
06
05
04
03
02
01

Languedoc
Appellationer

Kort over vinregion Languedoc
Languedoc

Languedoc er Frankrigs vinlegeplads. Det er her gamle kvantitativt højtydende stokke rives op og erstattes af nye sorter og det er her druesorter sammensættes på nye måder. Al denne nytækning er ikke kommet naturligt, men er snarere sket som reaktion på stærke markedskræfter, der ønsker højere kvalitet. For 10-15 år siden var Carignan en af de mest fremherskende druesorter i Languedoc, alene fordi den producerede mængder af vin som ingen anden sort. Den moderne vindrikker stille dog langt højere krav til kvaliteten og vil også gerne betale for den. Derfor har Languedoc længe produceret direkte til EUs vinsø, altså vin som enten kaseres eller blandes med andet overskudsvin.

Forandringen fryder, men det er svært at sige noget generelt om vinene fra Languedoc. Jorbundene og visionerne varierer kraftigt fra vinbonde til vinbonde. Kendskab til de rette producenterne bliver hermed vigtigere end selve områderne.

Druesorter i Languedoc

Bourboulenc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carignan, Chardonnay, Chenin Blanc, Cinsault, Clairette, Cot, Grenache, Grenache Blanc, Lladoner Pelut, Macabeo, Marsanne, Mauzac, Merlot, Mourvèdre, Picpoul, Pinot Blanc, Pinot Noir, Rolle, Roussanne, Syrah