Vine og anmeldelser
Vine fra Lirac
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Lirac
Der er 0 vinanmeldelser.
Årgangstabel Lirac

07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94

Lirac

Kort over vinregion Lirac
Côtes du Rhône

Lirac er en af de mindst kendte områder i Rhône. Området har potentialet til at frembringe store vine, men der er meget få der forsøger at udnytte det, i stedet går det meste til de lokale kooperativer. Dernæst er der meget lidt fokus på at brande Lirac. Det betyder, at kvaliteten går fra jævn kedelig til særdeles god, hvis man går efter de bedste producenter. Priserne er tilmed meget lave, da navnet Lirac ikke sælger sig selv.

I Lirac laves både rødvin, hvidvin og rosévin. Størstedelen på 75 % er rødvin, mens 20 % er rosé. Det er generelt de røde der er mest interssante, men den relativt store andel af rosé betyder, at der også kan findes gode billige rosévine. Lirac ligger kun ca. 5 km. nord for Tavel, Côtes du Rhônes eneste appellation, der udelukkende laver rosévin. Netop rosévinene deler derfor en del karakteristika med Tavel, men de er blot væsentligt billigere i Lirac, da området ikke tilnærmelsesvis er lige så populære, dvs. kendte, som dem fra Tavel.

Stilen

Rødvinene der produceres i Lirac er bløde med medium krop, der frem for alt er meget frugtige. Minder om Côtes du Rhône, dvs. frugtige med en krydret Provence-duft. De hvide er neutrale, mens rosévinene er sprudlende friske og frugtige, ikke helt ulig dem fra Tavel. Generelt kan de drikkes unge, mens de bedste kan lagres fra 2-8 år.

Druesorter i Lirac

Bourboulenc, Carignan, Cinsault, Clairette, Grenache, Grenache Blanc, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Viognier