Vine og anmeldelser
Vine fra Meursault
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Meursault
Der er 5 vinanmeldelser.
Årgangstabel Meursault

12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94

Meursault (AOC)

Kort over vinregion Meursault
Côte d'Or

Meursault er indbegrebet af hvid Bourgogne og ikke mindst den fadlagrede af slagsen. Det er en stor kommune med 437 ha. og er dermed større end Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet tilsammen. De to kommuner, som sammen med Meursault regnes for de bedste til at fremstille hvid Bourgogne. Der er flere end 100 selvaftappende domainer med egne kældre, modsat mange af de andre kommuner, hvor druerne går til négocianter.

Historisk set har Meursault tydeligt været klassificeret efter Chassagne. I dag kan Meursault sagtens hamle op med Chassagne. Potentialet og terrioret er til stede, det er et spørgsmål om producentens kunden, der tydeligt er blevet forbedre.

Meursault regnes som de mest fede, mineralske, komplekse og elegante hvidvine. En ung Meursault er gylden med en duft af blomster og friske træspåner. Efter et år eller to udvikles en duft af smør, nødder og fersken. Efter flere års lagring fremkommer krydrede og ikke mindst ristede toner, af kanel og røg, mens farven bliver dybere, næsten ravfarvet.

Der findes ingen Grand Cru kommuner i Meursault, men tilgengæld er både 1. Cru og Lieu Dit vinene bedre end deres klassifikation og dermed et godt køb. Af 1. Cru'erne er Perrières utvisteligt den bedste, derefter kommer Genevriéres og Charmes.

Druesorter i Meursault

Chardonnay, Pinot Noir