Vinlande > Frankrig > Bourgogne > Beaujolais > Beaujolais Nouveaux
Beaujolais Nouveaux
Vine og anmeldelser
Vine fra Beaujolais Nouveaux
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Beaujolais Nouveaux
Der er 0 vinanmeldelser.
Årgangstabel Beaujolais Nouveaux

12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94

Beaujolais Nouveaux

Kort over vinregion Beaujolais Nouveaux
Bourgogne

Førhen blev Beaujolais Nouveaux, den nye Beaujolais vin, altid frigivet den 15. november. Men forretningsfolk fik flyttet denne dato til den tredje torsdag i november så der der kunne holdes en ordentlig høstfest. Det var også dengang, hvor lastbilchaufførerne sad klar frem til midnat, for at trykke speederen i bund på slaget 12, så den nye vin hurtigst muligt kunne komme ud til forbrugerne, som også ville være med i festen.

Dette kapløb udsprang af en konkurrence som The Sunday Times i 70'erne udskrev. Konkurrencen gik ud på hurtigst muligt at fragte den nye vin til London. Alle hjælpemidler gjalt, lige fra superbiler til faldskærmsudspring.

Beaujolais Nouveaux er først og fremmest kendt udenfor området grundet den megen omtale som konkurrencen skabte. Vinen er ung, meget ung og skal også drikkes ung, da den hverken besidder større kvalitet eller gemmepotentiale. Men drikkes den sval, dvs. omkring 8-10 grader, er der noget særligt over at drikke en vin, som for kort tid siden stod plantet på en mark langt nede i Sydeuropa.

Druesorter i Beaujolais Nouveaux

Gamay