Vindistrikter > Spanien
A C D E G J K L M N P R S T U V Y
Druesorter i Spanien
A

Vindistrikter i Spanien med Grenache

Appellationer
Vinmarkerne ligger på øen Tenerife op til 1.700 moh. Vinene er simple joven, der primært drikkes af turisterne.

Før i tiden var Alella kendt for sine semi-søde vine, men de er i dag næsten væk. Nu er Alella mest kendt for sine hvidvine, der laves på Pansà Blanca. Der laves også rosé og enkelte rødvine, som har...

Billige Vino Joven-konsumvine, der skal drikkes unge. Laver også likørvine på Moscatel.

Kvaliteten og eksporten er langsomt stigende, men der er stadig langt op til gennemsnittet.

Aragon
Spanien
Aragon halter stadig efter naboerne. Området er varmt og ligger for langt væk til at havet kan gøre sin positive indflydelse på temperaturen. De mange kooperativer er dog ved at vågne langsomt op og b...

Er begyndt at lave mere moderne rød og rosé, men stadig langt fra specielle.

Ikke videre interessante vine, der typisk er tunge og alkoholrige.

Cañamero (Sub)
Spanien
Appellation under Ribera del Guadiana.

Gået fra ren bulk til mere individuelle vine, men stadig tunge og alkoholrige.

Castilla y León har produceret vin længe før Rioja og La Mancha, men alligevel, var det de to sidstnævnte der først blev kendt uden for spanien.I dag er billede dog vendt h...

Castilla-La Mancha var en stor succes for 20-30 år siden, hvor forbrugerne ikke kunne få nok at billig og kraftig vin. Druesorten Airén og Garnacha blev flittigt benyttet, da de gav et h...

Cava (DO)
Spanien
Oprindeligt hed alle mousserende vine produceret i Spanien, Cava. EU-regler forbød denne navnekonvention, så i dag er det kun mousserendevine fra Catalunã, eller Katalo...

Cigales er omgivet af tre berømte naborer, Ribero del Duero, Toro og Ruero, hvilket pt. ikke efterlade megen opmærksomhed tilbage til Cigales.Der laves pr...

Primært kendt for sine gode druer til Cava, men flere og flere ultramoderne bønder prøver krafter med stille vine.

Turisterne drikker det meste lokale vin, som aldrig har været noget særligt.

Grænser op til Portugal. Kvaliteten stiger langsomt, men ingen særlige vine produceres endnu.

Galicien
Spanien
En af Galiciens lokale sorter er den grønne Albariño, som er en af Spaniens bedste. Men efter vinlusen havde ødelagt alle vinstokkene i starten af 1900-tallet, blev vinmarkerne efterfølg...

Hovedparten af mosten bruges som blandingsprodukt i Europa, mens enkelte har opdaget Monastrells store potentialle.

Katalonien
Spanien
Katalonien har hele tiden været med helt fremme, hvad angår vindyrkningen. De var først til at lave rene vin på internationale druesorter, det var også her de første mousserende Cava vin...

La Mancha er Spaniens største DO. Der har været flere forsøg på at opsplitte den i mindre regioner, men deter aldrig lykkedes til fulde. I 2001 blev Ribera del Júcar do...