Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Tilenus
Årgang
2004
Alkohol
13.5%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Mencía
Land
Bierzo
Område
Spanien
Kort over vinregion Bierzo


Pris
349,95 kr./12 stk.
Forhandler
Laudrup Vin

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

Tilenus Pagos de Posada 2004

349,95 kr. hos Laudrup Vin ved køb af 12 stk.
Tilenus Pagos de Posada 2004 2004

Vinen er lagret 30 mdr. på 40 % nye egefade. Lavet på 80-90 gamle Mencia vinstokke. Mencia er ikke den mest udbredte sort i Spanien, men benyttes ofte i Bierzo. Druen minder meget om Cabernet Franc, en sort man sjældent ser som det bærende element i en vin eller her, hvor den er eneste råvare.

Tilenus Pagos de Posada har en meget mørkerød farve med mahogni reflekser og lidt transparens. Altså ikke en blæksort og uigennemsigtig vin, men blot meget mørk. Den "manglende" dybde skal nok findes i, at vinen kun er på 13,5 % hvilket er ganske behersket for en spansk vin.

Duften er overvejende præget af mørke bær, masser af friskt træ, trods alderen, alskens krydderier som kanel og nelikke, chokolade og balsamico toner. En duft der i høj grad leder tankerne hen på jul. Træet fortrækker sig lidt efter dekantering og et par ekstra graders varme regnet fra kældertemperatur.

I munden er vinen meget saftig og stadig meget tør i eftersmagen - igen trods alderen. Frugten er blevet syltet og balsameret, overraskende simpel smag og relativ kort eftersmag. Men dog en meget velsmagende vin i fin balance, men havde i den grad forventet mere kompleksitet til prisen.

Vinanmeldelse april 2013 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Bierzo (1)

Rødvin fra Bierzo

middel god meget god fremragende exceptionel