Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Wakefield Estate
Årgang
2006
Alkohol
14.6%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Shiraz
Land
Clare Valley
Område
Australien
Kort over vinregion Clare Valley


Årgang 2006
94
Pris
299,95 kr./6 stk.
Forhandler
Vin & vin

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

St. Andrews Shiraz 2006

299,95 kr. hos Vin & vin ved køb af 6 stk.
St. Andrews Shiraz 2006 2006

St. Andrews serien er Wakefields signaturlinje. Der er i alt fire vine, to røde og to hvide, på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chardonnay og Riesling. Her er der langt ekstra kærlighed i vinene så de i højeste grad udtrykker vinhusets filosofi. De første flasker så dagens lys i 1999.

Shiraz-udgaven er mørkebrun, dog ikke helt så dyb i farven som man kunne forvente af Shiraz der nærmer sig 15 % alkohol. Det kan skyldes alderen, hvor nogle af farvestofferne mister deres kraft og dermed skaber de brunlige reflekser, som er kendetegnet ved en ældre vin. Vinen er lækker og imødekommende i næsen, der tydeligt indikerer at her er en balanceret vin med noget alder. Frugten er i fokus, men under det nogle mere komplekse toner. Mørke bær, blåbær og syltede kirsebær og julekryderier som nellike og anis.

I munden er vinen fyldig med masser af solmoden frugt og gode livlige tanniner - den er drikkemoden nu. Personligt kan jeg godt lide den saftighed tanninerne bidrager med, når de kombineres med tætpakket frugt. Så ingen grund til at lade den ligge i flere år, da dette forhold har det med at forskyde sig, selvom den nok godt kan klare det. Den fine balance gør, at den aldrig virker jammy eller pumpet, men faktisk har en smule saft og kølig frugt i eftersmagen. Australsk power når det er bedst. I den lange eftersmag findes fyldig frugt og en tør saftighed. Det er ikke helt billigt, men det er godt! Både til en rød bøf eller til et godt glas efter en middag.

Vinanmeldelse januar 2013 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Clare Valley (1)

Hvidvin fra Clare Valley

Flere vinanmeldelser fra Wakefield Estate (1)

Hvidvin fra Clare Valley
middel god meget god fremragende exceptionel