Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Romano dal Forno
Årgang
2003
Alkohol
16.5%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Corvina, Rondinella, Croatina
Land
Valpolicella
Område
Italien
Kort over vinregion Valpolicella


Årgang 2003
93
Pris
2.058,00 kr./1 stk.
Forhandler
Otto Suenson

Brugerne synes
6 har vurderet vinen:

Romano dal Forno Amarone 2003

2.058,00 kr. hos Otto Suenson ved køb af 1 stk.
Romano dal Forno Amarone 2003 2003

Romano dal Forno er ubetinget kongen af moderne Amarone. Hvis man er i tvivl, kan man tage et kig på prislappen. Hvor man i de fleste supermarkedet kan finde en Amarone til omkring 100 kr., tager Romano dal Forno ca. 20 gange mere, altså mere end 2.000 kr. pr. flaske. I modsætning til de traditionelle Amaroner, er Molinara druesorten fravalgt og erstattet af den mere frugtige Oseleta. Druerne tørres i kortere tid end normalt, til gengæld lagres vinen 24 måneders på små 228 liters egefade, hvor de fleste andre bruger billigere slovensk eg. Romano dal Forno Amarone 2003 er drikkemoden nu. Vinen er dog så koncentreret, at den skal iltes 12-24 timer før den drikkes. Denne havde iltet i karafel i 16 timer og alligevel skiftede den tydeligt karakter ved yderligere iltning i glasset. I glasset er vinen sort og glansfuld som blæk, helt tæt og fed. Duften er eksplosiv og byder hele tiden på nye nuancer. På smagearket er bl.a. noteret mørke bær, brombær, plasticmaling, engelsk lakrids og salmiak. Smagen er ligeledes en lille bombe. Her noteres tobak, ristet kaffe, kirsebær, men ikke af den sædvanlige bitre slags, nærmere syltede kirsebær. Vinen er meget tør, trods den ekstreme alkoholstyrke. De 16,5 % bemærkes på ingenmåde som alkohol, men udelukkende som saft og kraft - det er stort håndværk! Smagen er meget ren og eftersmagen ikke overraskende meget meget lang. Det er vigtigt at bemærke, at der er tale om en moderne Amarone. Hverken smag eller duft er i nævneværdig grad domineret af tørret frugt eller chokolade. I forhold til Amarone Vigneto il Fornetto 2001, er dette en helt anden vin. Begge er ekstreme vine og begge er meget spændende. Vinen kan snildt gemmes mindst 5 år mere, måske 10 år. Prisen er høj, men oplevelsen ligeså.

Vinanmeldelse april 2011 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Valpolicella (15)

Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella
Rødvin fra Valpolicella

middel god meget god fremragende exceptionel