Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Anne Gros
Årgang
2010
Alkohol
13.5%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Carignan, Cinsault, Grenache
Land
Minervois
Område
Frankrig
Kort over vinregion Minervois


Årgang 2010
88
Pris
164,95 kr./1 stk.
Forhandler
Theis Vine

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

La 50 50 2010

164,95 kr. hos Theis Vine ved køb af 1 stk.
La 50 50 2010 2010

Vinen er lavet på 35 år gamle Carignanstokke, 50 år gamle Cinsaultstokke og 20 år gamle Grenachestokke. Fra 2011 er der også Syrah i vinen, men altså ikke her i 2010 versionen. Vinens navn kommer af, at den er et produkt af et samarbejde mellem Anne Gros og hendes man Jean-Paul Tollot, der til dagligt begge dyrker eftertragtet vin i Bourgogne. Men denne er altså fra Minervois i Languedoc.

Vinen er ganske mørk i glasset, næsten sortlilla med reflekser. Frugten er tætpakket med røde bær af den syrlige slags som ribs og brombær men også lidt parfume fra blåbær. Man kan allerede her fornemme at det må være en spændstig vin. Herunder ymer og lidt skarpe krydderier, der evt. kan stamme fra brugen af nye fade i større stil. I munden er vinen som forventet saftig og spændstig og især i eftersmagen viser tanninerne tænder som en anden italiener. Tør tør eftersmag. Smagen er primært frugtig, men de markante tanniner og træets virkning dækker i lidt for høj grad over hvad vinen egentligt kan byde på. Efter et par timer åbner den en lille smule mere op, bliver en lille smule blødere, men det er stadig ikke en vin for sarte tanningummer.

Til forskel fra så mange andre vin fra sydfrankrig, er der her godt styr på både alkohol og struktur, som giver en mere spændstig vin end mange af de andre som kan tangere det kvabsede. Er du derimod til fuldmoden og fed vin til grilmaden, som også kan have sin charme, så er det ikke La 50/50 du skal gå efter.

Vinanmeldelse juli 2013 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Minervois (0)


Flere vinanmeldelser fra Anne Gros (1)

Hvidvin fra Bourgogne Hautes Côtes de Nuits
middel god meget god fremragende exceptionel