Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Guigal
Årgang
2003
Alkohol
13%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Syrah, Viognier
Land
Côte Rôtie
Område
Frankrig
Kort over vinregion Côte Rôtie


Årgang 2003
96
Pris
349,95 kr./1 stk.
Forhandler
Bichel

Brugerne synes
1 har vurderet vinen:

Guigal Brune et Blonde 2003

349,95 kr. hos Bichel ved køb af 1 stk.
Guigal Brune et Blonde 2003 2003

Côte-Rôtie regnes for en af de absolut bedste områder i det nordlige Rhone. Her er der to gode skråninger, som heder henholdsvis Brune og Blonde. Vinen her er lavet på en blanding fra de to skråninger, som har hver deres jordbund. Årgang 2003 var ikke en stor årgang. Udbyttet til denne vin helt nede på 17 hl/ha, hvilket er ekstremt lavt. Vinen er lavet på 96 % Syrah og 4 % Viognier, altså en grøn drue. Den er lagret hele 36 mdr. på egefade, hvoraf 40 % er nye.

Rødbrun farve med orange kant, ser lidt grumset ud efterhånden. Afdæmpet næse der i starten er mørk med violer, urter, sorte oliven og røget kød. Efter en times tid på karaffel skifter den karakter og smider noget af den mørke side til fordel for vanille, rosin og kaffe. I munden er den medium fyldig med bløde tanniner i eftersmagen, som er relativt lang og fedter ganen trods den lette viskositet. Smagen er delikat med kaffe og bær, både røde og sorte. En yderst lækker og delikat vin. Er blødt, rundt og let og fyldig på samme tid - imponerende hvordan Syrah også kan smage.

Diskret, elegant men utrolig raffineret smag. Måske er det alderen, måske årgangen, men lidt mere intensitet kunne ønskes. En vin for den lidt mere trænede næse, for den byder ikke selv op til dans!

Vinanmeldelse august 2012 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Côte Rôtie (0)


Flere vinanmeldelser fra Guigal (1)

Hvidvin fra Condrieu
middel god meget god fremragende exceptionel