Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Årgang
2007
Alkohol
13%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec
Land
St. Emilion
Område
Frankrig
Kort over vinregion St. Emilion


Årgang 2007
86
Pris
64,00 kr./1 stk.
Forhandler
Netto

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

Grande Sommellerie 2007

64,00 kr. hos Netto ved køb af 1 stk.
Grande Sommellerie 2007 2007

En vin der hænger uløseligt sammen med Netto og som jeg kan huske fra hylderne så længe som jeg kan huske Netto. Engang syntes jeg det var et godt bud på en Bordeaux. Men det er flere end 10 år siden og en hel del vin... Prisen har kun rykket sig en smule, mener den i sin tid kostede 59 kr. 64 kr. for en Saint-Emilion er så billigt, at jeg normalt holder mig fra dem. Men da det er en 2007 har den da lidt alder og burde have smidt den værste alkohol.

Vinen kommer fra et stort kooperativ og det er nærmest umuligt at finde yderligere information omkring den. Bag er nævnt Merlot, så vi må antage en den er lavet helt eller delvist på Merlot.

Mørkerød farve med begyndende aldring, der udmønter sig i en brunlig kant. God duft af modne bær, hvor alderen ligeledes har sat sit præg i form af blødhed, en snert af fad/vanille og lidt kamfer - faktisk overrasker duften positivt.

I munden er vinen dog knap så overraskende. Den er først og fremmest en smule bitter og lidt tyndbenet. Smagen af bær går igen sammen med en urtagtig eftersmag. Men det er bestemt ikke elegance eller blødhed der er kendetegnene, hvor blødhed ellers er et kendetegn for Merlot. Til prisen er vinen sådan set ok og den smager da henad Bordeaux, men hvis budgettet er 60 kr., så kan den Nye Verden gøre det bedre.

Vinanmeldelse november 2012 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra St. Emilion (0)


Flere vinanmeldelser fra (7)

Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Valle de Casablanca
Hvidvin fra Valle de Casablanca
Rødvin fra Bordeaux
Rødvin fra Côtes du Rhône
Rødvin fra Luján de Cuyo
Rødvin fra Brunello di Montalcino
middel god meget god fremragende exceptionel