Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Domino de Pingus
Årgang
2006
Alkohol
14.5%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Tempranillo
Land
Ribera del Duero
Område
Spanien
Kort over vinregion Ribera del Duero


Årgang 2006
88
Pris
750,00 kr./1 stk.
Forhandler
Løgismose Vin

Brugerne synes
2 har vurderet vinen:

Flor de Pingus 2006

750,00 kr. hos Løgismose Vin ved køb af 1 stk.
Flor de Pingus 2006 2006

Flor de Pingus er andenvinen til Peter Sissecks verdensberømte og højt prissatte Pingus. I mange år, var Flor og Pingus de to eneste vine fra hans men, men nu er der kommet en lillebror til med navnet PSI.

Flor de Pingus årgang 2006 har en meget mørk farve, men er ikke helt sort og tæt. Næsen er aromatisk og skifter karakter i takt med, at vinen tempereres. I starten, hvor vinen var relativt kølig, var den præget af røde bær og virkede næsten helt feminin med jordbær og hindbær. Efter at have stået lidt tid i karaflen og blevet mere tempereret, skiftede den imidlertidig karakter og begyndte at vise aromatiske muskler. Aromaen ændres således til mørkere toner af blåbær, engelsk lakrids og kaffe. Vinen er allerede nu i perfekt balance. Ganske tør med en fyldig krop.

I smange noteres ligeledes blåbær, lakrids og kaffe efterfulgt af en meget lang og tør eftersmag, hvor vanillen er tydelig. En dejlig vin, men i forhold til årgang 2004, er den dog et skridt bagefter, eller lidt mere simpel. Den mangler simpelthen et lag af kompleksitet. Der er dog heller ingen tvivl om, at den sagtens kan gemmes mange år endnu, og vil sikkert udvikle sig til en væsentlig større vin. Men problemet er, at den allerede smager godt nu.

Vinanmeldelse september 2011 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Ribera del Duero (5)

Condado de Haza
129,95 kr.
Rødvin fra Ribera del Duero
Rødvin fra Ribera del Duero
Rødvin fra Ribera del Duero
Rødvin fra Ribera del Duero
Aalto 2006
319,95 kr.
Rødvin fra Ribera del Duero

middel god meget god fremragende exceptionel