Druesort Grenache Noir
Grenache Noir
Oprindelig druesort:
Grenache

Farve:
Blå

Oprindelsesland:
Frankrig

Primære område:


Karakteristika
Syre:

Garvesyre:

Bitterhed:

Sødme:

Fylde:

Alkohol:

Grenache Noir

Grenache var i slutningen af 1900'tallet den anden mest plantede sort i verden. Den findes under et utal af synonymer, alt efter hvor i verden den er plantet. Efter årtusindeskiftet er dens dominans blevet nedtonet af Merlot og Cabernet Sauvignon, som har vundet stigende popularitet. Oprindeligt var den mest udbredt i Spanien, under synonymet Garnacha, men store dele af vinstokkene er blevet revet op gennem 80'erne, så Frankrig i dag har flest plantede Grenache vinstokke.

Grenache indgår ofte som blanding i vine fra Sydrhrône, herunder også de Châteauneuf du Pape. Andelen af Grenache svinger meget og det påvirker naturligvis hvordan en vin fra Sydrhône smager.

Smagen af Grenache

Grenache er karakteriseret ved en usædvanlig kombination af lys frave og høj alkohol. Den har en sød og frugtig smag med et urtepræg. Den er meget udbredt i Sydfrankrig, Provence, hvor smagen er som dufte af Provence med urter, tamian og lavendel. Grundet det lyse farve benyttes den ofte til fremstilling af rosévin fra Tavel og Lirac, men dens force er rødvin.

Grenache Noir er et synonym for Grenache, der primært benyttes i Frankrig.

Duftnoter for Grenache Noir

Ribs, Blåbær, Kirsebær, Sveske

Vinregioner med Grenache

Der er 115 vinregioner hvor Grenache dyrkes, klik på landet for at se dem:

115 distrikter
55 distrikter
47 distrikter
7 distrikter
4 distrikter
2 distrikter

Synonymer for Grenache Noir

(Spanien)
(Spanien)
(Spanien)
(Spanien)
(Italien)
(Spanien)
(Spanien)