Druesort Bouchet
Bouchet
Oprindelig druesort:
Cabernet Franc

Farve:
Blå

Oprindelsesland:
Frankrig

Primære område:


Karakteristika
Syre:

Garvesyre:

Bitterhed:

Sødme:

Fylde:

Alkohol:

Bouchet

Cabernet Franc er stamfader til Cabernet Sauvignon, men nyder ingenlunde ikke samme popularitet som sit stjernebarn. Cabernet Franc er ofte en fast del af vin fra Médoc i Bordeaux, men er stort set aldrig rygraden i vinene. Lige så sjældent finder man vin på ren Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon er ganske rigtig mørkere, dybere og har et højere indhold af garvesyre, men Carbernet Franc er mere elegant. Her finder man en parfumeret aroma og en meget blødere tekstur. Det er lige nøjagtig derfor Cabernet Franc er så populær i Bordeaux. Dens karakteristika er næsten ideelle til at tæmme den mere aggressive Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc modner desuden hurtigere, hvilket gør den endnu mere interessant i dårlige Bordeaux-år.

Udenfor Bordeaux kan Cabernet Franc findes i både Norditalien, Australien, Chile, Californien og New York. Her eksperimenteres der flittigt med Cabernet Franc, hvor den både blandes med Cabernet Sauvignon og Merlot - hvilket også er en typisk Bordeaxu-blanding.

Bouchet er et synonym for Cabernet Franc, der primært benyttes i Frankrig.

Duftnoter for Bouchet

Hindbær, Ribs, Blåbær, Kirsebær, Røg

Vinregioner med Cabernet Franc

Der er 207 vinregioner hvor Cabernet Franc dyrkes, klik på landet for at se dem:

207 distrikter
47 distrikter
42 distrikter
33 distrikter
27 distrikter
25 distrikter
11 distrikter
9 distrikter
7 distrikter
6 distrikter

Synonymer for Bouchet

(Italien)
(Loire)
(Bordeaux)
(Italien)